Jan Groeneveld

Jan Groeneveld constateerde bij zijn verhuizing naar Spijkenisse dat er op het eiland Voorne-Putten nog niets werd georganiseerd voor mensen die te maken hebben met de gevolgen van NAH. Zelf hierdoor getroffen wist hij dat dit een gemis is. Jan heeft daarom de Stichting in het leven geroepen en een aantal jaren met enorme inzet als bestuursvoorzitter en drijvende kracht uitgebouwd. Helaas heeft hij door gezondheidsproblemen in 2021 moeten besluiten het werk neer te leggen. Dat deed Jan pas toen een opvolger was gevonden. Aan de zijlijn is Jan nog steeds een ondersteuning.

Bestuur van NAH Trefpunt Voorne-Putten.nl

Ruud van de Kamp

Voorzitter

Tot midden 2013 had ik een erg leuke, maar wel veeleisende baan in de automatisering. Lange dagen en weinig tijd voor het gezin. Toen ik dan ook de kans kreeg om vervroegd te stoppen heb ik dat graag gedaan en dat gaf me de gelegenheid om vrijwilligerswerk te gaan doen. Temeer daar mijn vrouw nog volop in het arbeidsproces zit. Ik doe wat werk bij Humanitas waaronder secretariaat van het afdelingsbestuur en vrijwilliger Steun bij Rouw. Via mijn werk bij de thuisadministratie ben ik in aanraking gekomen met de NAH.

Daarnaast bied ik aan een aantal mensen praktische hulp, met name waar het gaat om contacten met instanties waar het handig is als er iemand bij aanwezig is die niet emotioneel betrokken is bij het probleem. Ook organiseer ik in de zomer – samen met mijn vrouw – de kinderspelen in wijkcentrum Maaswijk.

Sportief ben ik niet. Ik wil alleen lopen als je erbij kunt zitten, dus ik fiets wel veel.

Nu dus ook in het bestuur van de Stichting NAH. Een mooi initiatief dat aandacht verdient. Ik hoop mijn bijdrage te leveren aan een uitbreiding van de groep en mogelijk ook van de activiteiten.

Gelukkig zijn de geraniums nog niet in zicht voor me.

Jeannette Mos

Secretaris

Na mijn jeugd in Zeeuws -Vlaanderen en na een studie opvoedkunde in Leiden zijn we in het najaar van 1994 in Spijkenisse neergestreken.

Op dit moment (2021) zit ik tussen 2 banen, dit klinkt beter dan werkzoekend. Ik heb velerlei werk gedaan , de laatste 12 jaar op het sociale vlak. Met name houd ik me bezig met projecten voor en met kwetsbaren, ook als vrijwilliger.
Vanaf zomer 1996 was ik werkzaam als welzijnscoach vanuit 2 gezondheidscentra en daar heb ik veel mensen geactiveerd en geleid naar activiteiten en vrijwilligerswerk. Een van mijn eerste cliënten sprak eind 2016 over thema -avonden NAH in de Serreburgh. Vanuit interesse ben ik toen naar deze thema avonden blijven komen en heb zo ook Jan leren kennen.
Af en toe nam ik een cliënt mee , ook naar de dagbesteding, en altijd was het een warm welkom.

Vanaf vorig jaar heb ik tijdelijk gewerkt als buurtcoach, een soort combinatiefunctionaris bij de gemeente, specifiek voor het tijdelijk project lokale aanpak eenzaamheid. Mijn vrijwilligerswerk als taalmaatje en budgetmaatje stond ook op een laag pitje, maar bellen kon gelukkig wel en dit ben ik inmiddels ook landelijk gaan doen, voor de Zilverlijn van het Nationaal Ouderenfonds, erg leuk. Daarnaast ben ik sinds kort vrijwillig projectmedewerker vanuit SWO om meer locaties voor vrije dagbesteding (dus zonder WMO of WLZ indicatie) voor alle leeftijden te helpen opzetten binnen de wijkcentra in Nissewaard.

Ik vind het heel fijn om mijn vrijwilligerswerk flexibel te kunnen doen, zodat ik genoeg tijd overhoud voor lezen en culturele- en beweegactiviteiten. En ook voor betaald werk de komende jaren, niet te vergeten.

Philip Hübner

Penningmeester

Mijn naam is Philip Hübner, 69 jaar oud.

Ik ben nu ruim 28 maanden met pensioen en nog steeds werkzaam als senior bedrijfsarts bij een grote landelijke arbodienst. Ik heb hier nog plezier in, zeker naast het houden van spreekuren ed. ook bij de opleiding van coassistenten geneeskunde tijdens hun stage in de sociale geneeskunde en net afgestudeerde dokters die bij onze arbodienst komen werken.

Als senior bedrijfsarts heb ik een aantal malen medewerkers op het spreekuur gezien met een niet aangeboren hersenletsel. Uit ervaring weet ik dat de gezondheidsproblematiek voortvloeiende uit een NAH niet altijd wordt onderkend.

Ruim een half jaar terug ben ik door Ruud van de Kamp gevraagd om toe te treden tot het nieuw te vormen bestuur van de Stichting Niet Aangeboren Hersenletsel in de rol van penningmeester. Na enige tijd hierover nagedacht te hebben, heb ik ja gezegd.

In mijn vrije tijd ben ik huisman, opa van 3 kleinkinderen en werk ik mee in het huishouden. Mijn hobby koken schiet er regelmatig bij in. Ik merk toch wel dat ik er ook niet jonger op word en dat ik prioriteiten moet stellen. Dat lukt mij maar moeilijk. Werken en opleiden blijft toch leuk.

Over circa 2 jaar hoop ik samen met vrouw Wilma echt met pensioen te gaan en gezellig achter de bekende geraniums te genieten van een welverdiende kop koffie met een koek.

Rhijn Broesterhuizen

Algemeen lid

In 1963 zijn wij vanuit Hoogvliet naar Oostvoorne verhuisd waar ik ben opgegroeid als 5e generatie in een slagersfamilie. In 1980 heb ik de eerste stappen gezet als zelfstandig ondernemer en ben verhuisd naar Rozenburg, daarna naar Brielle, Hellevoetsluis en nu al bijna 25 jaar woonachting in Spijkenisse. Hierdoor ben ik goed bekend met Voorne-Putten, wat mij ook uitstekend van pas komt in mijn huidige werk (bijna 30 jaar) als bedrijfsmakelaar/consultant.

Mijn kantoor is gevestigd in Brielle waar vanuit ik dagelijks mijn bedrijven aanstuur als zelfstandig ondernemer, o.a.  als commercieel directeur van Business Center Geuzenstaete

Ondanks mijn drukke werkzaamheden ben ik dankbaar dat ik kan werken en dat mijn gezondheid dit toelaat en doe mijn werk daarom nog steeds met veel plezier. Aangezien ik ben opgegroeid in een gezin met 4 kinderen waarvan mijn moeder al heel jong chronisch ziek was, heb ik geleerd om niet te klagen, maar om te doen wat je kan om je steentje bij te dragen.

Ik heb gezien dat er naast de patiënt ook een slachtoffer is, namelijk de partner van de patiënt. Door welke ziekte je ook wordt getroffen, je moet het beiden dragen in een relatie. Mijn vaders leven heeft bijna 55 jaar bestaan uit het zorgen van en voor mijn moeder, naast zijn zware werk als slager. Groot is mijn verdriet geweest dat hij zelf uiteindelijk in streek verpleeghuis de Plantage terecht is gekomen na een zware hersenbloeding.

Dit is dan ook de reden geweest dat ik vanaf 2004 tot 2012 als vrijwilliger actief ben geweest binnen de Plantage. Hier heb ik in het bestuur van de Vrienden van de Plantage gezeten, die op diverse manieren de bewoners ondersteunden om hun woonomgeving en verblijf zo aangenaam mogelijk te maken. Sinds 2017 ben ik als bestuurder aangetreden binnen de Stichting NAH om achter de schermen hand en spandiensten te verrichten ter ondersteuning van het dagelijks bestuur.

Naast mijn bestuurswerk voor de Stichting NAH, ben ik ook nog actief voor andere maatschappelijke organisaties, wat ik ook zeer serieus neem. Helaas zijn sommige momenten slecht te combineren met mijn agenda, wat ik weleens jammer vind en mij daardoor ook bezwaard voel. In de toekomst hoop ik echter meer tijd vrij te kunnen maken voor de stichting NAH en meer als vrijwilliger te kunnen bijdragen.

Ik hoop dan ook u op één van de georganiseerde bijeenkomsten te mogen begroeten en meer te kunnen betekenen voor u en het dagelijks bestuur.

Wilma Hübner

Algemeen lid

Laat ik mij even aan jullie voorstellen. Ik ben Wilma Hübner, 64 jaar en in deeltijd (50%) werkzaam als conciërge op een katholieke basisschool voor primair onderwijs. Ik ben sedert 2 maanden als algemeen bestuurslid toegetreden tot de Stichting NAH.

Ik ben ruim 40 jaar getrouwd met Philip, de penningmeester van de Stichting NAH. Ook ik geniet van de 3 kleinkinderen Jaelynn, Mike en Shane. En het 4de kleinkind verwachten we eind mei, begin juni. Naast het conciërge-werk heb ik tal van hobby’s: lezen, borduren, diamond painting, puzzelen. Ik hoef me niet te vervelen.

Ik zal me met name inzetten voor de verschillende activiteiten die we als Stichting NAH organiseren.

Contact opnemen

Bij het Niet Aangeboren Hersenletsel Trefpunt Voorne-Putten zijn vrijwilligers actief die zelf bekend zijn met niet aangeboren hersenletsels. Natuurlijk bent u hartelijk welkom tijdens onze open dagen en bijeenkomsten maar u kunt natuurlijk ook contact met ons opnemen.

Wilt u meer informatie over ons trefpunt of heeft u een andere vraag en/of opmerking voor ons? Neem dan contact met ons op en vul hier ons contactformulier in. Wij zullen dan spoedig contact met u opnemen.