Hersenletsel heb je samen…

Je partner of één van je naasten is ineens afhankelijk van jou, hoe ga je hiermee om? De gevolgen van hersenletsel kunnen voor veel onbegrip zorgen. Hersenletsel kan gevolgen hebben voor het gedrag: je partner wordt bijv. ineens sneller moe, of kan dingen niet meer die hij/zij voorheen wel kon. Maar ook kan het emoties beïnvloeden: je partner kan sneller boos worden of geïrriteerd. Wanneer je als mantelzorger begrijpt dat (door NAH) je partner bepaalde dingen niet meer kan of gedrag veranderd en het niet een kwestie is van niet willen, kun je hierover samen in gesprek gaan.

Vaak is het beter om als mantelzorger een steun te zijn voor je partner en geen dingen over te nemen (hoe goed bedoeld ook). Daarnaast is het natuurlijk ook belangrijk om voor jezelf te blijven zorgen en jezelf niet uit het oog te verliezen, het vinden van de balans tussen ‘zorgen voor’… en jezelf.

NAH Trefpunt Voorne-Putten organiseert 2x per jaar NAH Mantelzorgersinformatiedagen. Daarnaast hebben we een online platform gecreëerd om NAH-mantelzorgers/partners met elkaar in contact te brengen. Op dit platform kun je je gratis registreren en zoeken naar andere NAH-mantelzorgers bij jou in de buurt.
Je hoeft er niet alleen voor te staan, samen kom je verder!

NAH Mantelzorgers voor elkaar!

Inloggen
[pdb_login]