Hersenletsel heb je samen…

Je partner of één van je naasten is ineens afhankelijk van jou, hoe ga je hiermee om? De gevolgen van hersenletsel kunnen voor veel onbegrip zorgen. Hersenletsel kan gevolgen hebben voor het gedrag: je partner wordt bijv. ineens sneller moe, of kan dingen niet meer die hij/zij voorheen wel kon. Maar ook kan het emoties beïnvloeden: je partner kan sneller boos worden of geïrriteerd. Wanneer je als mantelzorger begrijpt dat (door NAH) je partner bepaalde dingen niet meer kan of gedrag veranderd en het niet een kwestie is van niet willen, kun je hierover in gesprek gaan samen.
Vaak is het beter om als mantelzorger een steun te zijn voor je partner en geen dingen over te nemen (hoe goed bedoeld ook). Daarnaast is het natuurlijk ook belangrijk om voor jezelf te blijven zorgen en jezelf niet uit het oog te verliezen, het vinden van de balans tussen ‘zorgen voor’… en jezelf.

NAH Trefpunt Voorne-Putten organiseert 3x per jaar NAH Mantelzorgersinformatiedagen. Daarnaast heeft ze nu ook een website gelanceerd: https://nah-maatje.nl
Op deze website kan een NAH Mantelzorger zich registreren en op zoek gaan naar een maatje die in dezelfde situatie zit en in de buurt woont. Hierdoor kunnen ervaringen gedeeld worden en kan vindt men steun bij elkaar.
Je hoeft er niet alleen voor te staan!

Enkele nuttige links voor mantelzorgers zijn:

Wmo en mantelzorg

Stichting Mee

Rijksoverheid

Mantelzorgvoorne.nl