Het laatste nieuws van en over NAH Trefpunt Voorne-Putten.

Het trefpunt organiseert regelmatig bijeenkomsten en thema- avonden en thema ontmoetingsdagen. Op deze pagina plaatsen wij een kort overzicht van deze bijeenkomsten. Ook wanneer ons trefpunt in het nieuws verschijnt zullen wij dit hier plaatsen.

NAH – Beurs “Je Leven in Balans met NAH” in Geuzenstaete Business Center

Wanneer?
Zaterdag 28 september 2019 tussen 11:00 uur (inloop) en 16:00 uur 
Waar?
Geuzenstaete Business Center, Krammer 8 te Brielle
Toegang is vrij.

Wat kunt u verwachten?
12:00 uur: Diverse presentaties en standjes met aandacht voor sport, beweging, voeding en hobby’s.

Deze dag is bedoeld voor iedereen die direct of indirect te maken heeft met NAH.

Klik voor het volledige programma op deze link: agendapunt

Informatie over de overige bijeenkomsten van het NAH Trefpunt kunt u vinden op onze website: www.nahtrefpuntvoorneputten.nl

Gratis parkeermogelijkheid in de Parkeergarage van Geuzenstaete Business center.
Deze dag komt tot stand door medewerking van Gemeente Nissewaard, Hellevoetsluis, Brielle, Westvoorne, Business Center Geuzenstaete en Businesslounge ‘de Beleving.’

NAH – Mantelzorgers-informatiedag in Geuzenstaete Business Center

Wanneer?
Zaterdag 6 juli 2019 tussen 11:00 uur (inloop) en 15:00 uur 
Waar?
Geuzenstaete Business Center, Krammer 8 te Brielle
Toegang is vrij.

Wat kunt u verwachten?
12:00 uur: Presentatie “E-Ontmoetingsplatform voor NAH-Mantelzorgers” door Jan Groeneveld van NAH Trefpunt Voorne-Putten.
12:20 uur: Interactieve presentatie “Kopzorgen” door Anke van Heusden en Sonja Staring van Stichting MEE.
13:15 uur: Presentatie “Dagelijkse frustratie en emotie” door Rob  Koopmans van de Hersenstichting en tevens ervaringsdeskundige.
14:00 uur: Gelegenheid om vragen te stellen en een open discussie te voeren.
15:00 uur: Afsluiting en slotwoord.

Deze dag is bedoeld voor NAH-Mantelzorgers. Voor de lotgenoten is er tegelijkertijd ook een programma, dus iedereen is welkom.
Graag aanmelden via info@nahtrefpuntvoorneputten.nl

Informatie over de overige bijeenkomsten van het NAH Trefpunt kunt u vinden op onze website: www.nahtrefpuntvoorneputten.nl

Gratis parkeermogelijkheid in de Parkeergarage van Geuzenstaete Business center.
Deze dag komt tot stand door medewerking van Gemeente Nissewaard, Hellevoetsluis, Brielle, Westvoorne, Business Center Geuzenstaete en Businesslounge ‘de Beleving.’

Zaterdag 6 april 2019 – NAH Mantelzorgers-informatiedag in Geuzenstaete te Brielle
November 2018 is het Trefpunt begonnen met informatiebijeenkomsten speciaal voor NAH-mantelzorgers (partners, kinderen). Een onderkende groep die veel aandacht behoeft.

Het is gebleken dat daar veel behoefte aan is. Vooral het verkrijgen van maatschappelijke informatie (regelgeving, regelingen wetgeving enz.), maar ook onder elkaar te praten en de diverse ervaringen uit te wisselen over hoe een dag of week er uit ziet. Even zonder de partner/ouder je verhaal doen en steun zoeken bij mede mantelzorgers. Afgelopen zaterdag 6 april hebben we dit voor het eerst in 2019 (wederom) georganiseerd.

Om 11 uur werden alle deelnemers en hun partners (lotgenoten) ontvangen met koffie/thee en zelfgemaakte appeltaart door ’t Aksent. Die was heerlijk!

Daarna werden er twee groepen gevormd. Mantelzorgers en de NAH lotgenoten. Beide groepen gingen naar aparte ruimten. De lotgenoten hadden de mogelijkheid allerlei activiteiten te doen of gewoon lekker met elkaar in gesprek te gaan. De mantelzorgers kregen eerst een presentatie van Alida van Schaardenburg van Stichting Mee, over maatschappelijke regels en invloeden. Daarna Léon Soeterboek wethouder Nissewaard over respijtzorg. Dit maakte al veel interactie los. Last but not least, Rob Koopmans van de Hersenstichting over de emotionele vlakken. Verandering sociale contacten en het gemis.
Na de presentaties was er nog gelegenheid om in de groep met elkaar in gesprek te gaan over de presentaties maar ook hoe elke mantelzorger (partner) er dagelijks mee om moet gaan en de frustratie daarvan.
Mede gezien de ervaring van deze dag is het duidelijk dat Het Trefpunt nog meer aandacht aan deze doelgroep zal besteden. Voor dit jaar zijn er nog 2 dagen gepland, namelijk op 6 juli en 9 november. Dit zal ook weer plaats vinden in de Business Lounge De Beleving, Geuzenstaete, Krammer 8 te Brielle.
Deze dag is tot stand gekomen mede dankzij gemeente Nissewaard, Westvoorne, Brielle en Hellevoetsluis.

Gulle donatie voor NAH trefpunt Voorne-Putten.

Woensdag  20 februari, tijdens de vrije-inloop in wijkcentrum De Hoek,  ontving het Niet Aangeboren Hersenletsel trefpunt Voorne -Putten een donatie van 1.000,00€ van Stichting kringloopwinkel het goede doel.  Marianne Platschore van Stichting Kringloop Het Goede Doel overhandigde de cheque aan Jan Groeneveld van het NAH trefpunt.

Het Nah trefpunt organiseert maandelijks diverse NAH lotgenoten bijeenkomsten, met vrije- inloop op Voorne-Putten. In het dankwoord gaf Groeneveld aan dat deze donatie meer dan welkom is en volledig ten goede zal komen aan de activiteiten welke het trefpunt organiseert tijdens de bijeenkomsten. Deze bijeenkomsten worden door veel NAH lotgenoten bezocht en vinden er veel begrip en steun onder elkaar.

Niet aangeboren Hersenletsel is nog steeds een onderkende aandoening, waar nog weinig over bekent is maar welke wel 140.000 mensen in Nederland per jaar treft. Van deze 140.000 komen er jaarlijks 10.000 te overlijden. Het NAH trefpunt heeft als doel meer bekendheid te geven aan NAH en de lotgenoten uit de anonimiteit en uit hun isolement te halen. meer informatie over beide instellingen vind Uw op: nahtrefpuntvoorneputten.nl en www.kringloopwinkelhetgoededoel.nl

Kerstbrunch 12 december 2018


Er waren ruim 55 NAH lotgenoten en mantelzorgers van heel Voorne-Putten bij elkaar om op een ontspannende manier te genieten van een heerlijke Kerstbrunch. We hebben de inschrijving vroegtijdig moeten sluiten, omdat het maximale aantal deelnemers wat een plaatsje kon krijgen in het wijkcentrum was bereikt. Een volgende keer zullen wij zeker een grotere locatie regelen, zodat wij niemand meer teleur hoeven te stellen.

De brunch was klaargemaakt door diverse deelnemers van de diverse bijeenkomsten en mantelzorgers. Ook het wijkcentrum droeg hier een steentje aan bij, waarvoor onze dank.

Excursie 22 augustus

Als afsluiting van het zomerprogramma en in navolging van de fluisterbootexcursie, organiseerde Het Trefpunt een excursie naar Futureland op de Maasvlakte.

Zonder de fantastische medewerking van touringcar onderneming Snelle Vliet, FutureLand, de kleine bijdrage van de 36 deelnemers en wijkcentrum De Hoek, was deze excursie niet mogelijk geweest.

Heel veel dank daarvoor.

Verzamelen en ontvangst met koffie en thee was om 09.30 vertrek 09.45met de touringcar naar Futureland. Na alle bezienswaardigheden te hebben bekeken en bezocht, aldaar geluncht met uitzicht over de haven en de zee. Daarna met de touringcar weer terug naar Spijkenisse waar de deelnemers werden opgewacht met koffie, thee of iets anders. Het motto wat Het Trefpunt voert “voor en door lotgenoten” kwam zeer zeker naar voren. Iedereen hielp elkaar de bus in en uit maar ook tijdens de lunch. Prachtig.

Was een mooie dag en goede afsluiting van het zomer- programma.

Tijdens de buitendeurse activiteiten op woensdagen blijft de vrije inloop altijd open voor (nieuwe) deelnemers en voor activiteiten in huis, koffie en een praatje. We zijn er gewoon voor jullie.

Uitgebreider reisverslag vind je verder in onze nieuwsbrief van september, ingezonden door een van de deelnemers.

Wat zou het najaars – winterprogramma ons gaan brengen?

 

Op excursie met fluisterboot de IJsvogel

Het Trefpunt koos het ruime sop! Ditmaal waren de weergoden ons goed gezind. We vertrokken om 10:30u met de “IJsvogel”, een open fluisterboot.

Dankzij de bewolking hadden we gelukkig geen last van het warme weer.

De tocht ging door een prachtig natuurgebied van De Bernisse en langs oud Spijkenisse.

Bij terugkomst om 12:30u was er vervoer naar het wijkcentrum De Hoek waar we een gezamenlijke uitgebreide lunch hebben genuttigd. We kunnen terugkijken op een heel geslaagde excursie. Zeker voor herhaling vatbaar. We hebben genoten.

NAH informatie beurs ‘Hersenletsel heb je nooit alleen’ 30 Juni 2018

Jammer genoeg gaat de dag sneller voorbij dan de totale voorbereiding. Maar we kunnen terugkijken, ondanks het te mooie weer, op een geslaagde beurs met informatieve en zelfs confronterende presentaties. Ook zeer enthousiaste  en ter zakenkundige exposanten waren aanwezig.

DE officiële opening werd verricht door wethouder Bert van Ravenhorst van Brielle. Hij benadrukte ook dat dit initiatief jaarlijks moet worden voortgezet. Nou, dat gaat gebeuren!

Ook werden er bij het NAH trefpunt “de beleving” ,onder het genot van huisgemaakte appeltaart en koffie/thee, ervaringen onder lotgenoten en mantelzorgers uitgewisseld. Er waren mooie gesprekken bij.
Eigenlijk zoals het oorspronkelijke plan was: voor ieder wat wils. We willen hierbij ook een aantal deelnemers van de bijeenkomsten, bedanken voor hun vrijwillige ondersteuning deze dag.

Gebleken is wel dat  er net als vorig jaar, toen het Trefpunt dit voor het eerst organiseerde, veel behoefte aan dit soort dagen is. Daardoor is het nu al min of meer zeker dat het Trefpunt dit in 2019 weer zal gaan organiseren. Misschien in een ander jaargetijde of  in een andere vorm.

We moeten tenslotte wel blijven innoveren om onze doelstelling te halen en die is, was en blijft het onder de aandacht brengen van Niet Aangeboren Hersenletsel, begrip en erkenning op heel Voorne-Putten. Dit middels uitbreiding van de lotgenoten bijeenkomsten en  NAH informatie dagen zoals afgelopen zaterdag. Deze dag is mede tot stand gekomen dankzij de gemeente Nissewaard, Brielle Hellevoetsluis ,Westvoorne, business center de Geuzenstaete en businesslounge de beleving.

Thema-avond 14 mei

Het thema wat deze avond centraal stond was: ‘Breuk in de levenslijn.’ Een beladen thema, wat heel veel emoties en interactie losmaakte. Naast het thema vonden deze avond 2 presentaties plaats. De eerste presentatie was van Ruud van de Kamp, over hulp bij thuisadministratie van ‘Humanitas.’ Barry Zuidgeest sloot de avond af met de onthulling van het best bewaarde geheim van Oostvoorne, namelijk de ‘Biber bunkers’. Graag wil het Trefpunt in het ‘activiteiten zomerprogramma’ een excursie naar de ‘Biber bunkers’ opnemen. Bij voldoende interesse kan deze excursie gepland worden. Voor meer informatie en/of aanmelden, kunt u contact opnemen met Jan Groeneveld.

Vrije inloop 2 mei

Het maken van voorjaarsstukjes. Was gezellig, creatief en ontspannend.

Vrije inloop 18 april

Op woensdag 18 april 2018 werd er door het Trefpunt tijdens de vrije inloop in samenwerking met Humanitas een presentatie georganiseerd over de diensten die zij leveren, onder andere op het gebied van hulp met uw eigen administratie. Ook werden er tips gegeven over ordening en inzicht.
De presentatie door Ruud van de Kamp maakte duidelijk dat het om hulp gaat die u helpt om uw eigen beslissingen te kunnen nemen gebaseerd op de juiste feiten. Daarbij wordt ook gecontroleerd of u de juiste toeslagen krijgt. Zowel Humanitas als de lotgenoten hebben veel van elkaar geleerd. Tussendoor had het trefpunt gezien het tijdstip, lunchtijd, voor broodjes gezorgd.

Thema-avond 9 april

Het thema wat deze avond centraal stond was: ‘Maatschappelijke re-integratie.’ De avond werd afgesloten met een korte presentatie van Ron Vollenga (Voorzitter BCRS) over aangepast badminton voor NAH lotgenoten. Er is een proefproject gestart voor NAH lotgenoten. Er hebben zich inmiddels 4 deelnemers gemeld om aan dit project mee te doen, dit kan nog uitgebreid worden. Het project vindt plaats op donderdagavond in de Sporthal Maaswijk. Er zal worden geoefend in een prikkelvrije ruimte. Voor meer informatie en /of aanmelden, kunt u contact opnemen met Jan Groeneveld.

Vrije inloop 7 maart

Even lekker genieten van een lente soep en broodjes. Na emotie tekenen en schilderen en goede gesprekken, veel ervaringen en frustraties zijn weer gedeeld we hebben met z’n allen veel geleerd deze dag Jammer genoeg door ziekte en vakanties  geen klaverjassen.

Dit is allemaal mogelijk bij de vrije inloop en overige bijeenkomsten, afhankelijk van het programma. De data en programma’s vind U op onze website.

NAH mantelzorgers informatie/ontmoetingsdag van 3 maart ingesneeuwd

Jammer genoeg vanwege de hevige sneeuwval, onbegaanbare en gladde wegen een logische beperkte opkomst. Waarom zou je de problemen opzoeken die hebben we al genoeg. Maar was zeer zeker met alle aanwezigen, bezoekers en vrijwilligers een leerzame dag.

We gaan deze NAH mantelzorgers informatie/ontmoetingsdag  ongetwijfeld een keer opnieuw inplannen maar wellicht in een andere opzet maar zeer zeker in een ander jaargetijde!!

Heel veel dank aan een ieder die ondanks alles de elementen hebben getrotseerd, graag tot ziens op 1 van de overige bijeenkomsten.

Vrije inloop

Op woensdag7 februari 2018 werd  er door het trefpunt tijdens de vrije inloop in samen werking met de gemeente Nissewaard een Presentatie georganiseerd over de mogelijk, en onmogelijkheden voor NAH lotgenoten en hun naasten binnen de WMO. Na een boeiende presentatie gegeven door Rutger van Zevenhuijzen en Ada van de kamp. Was een vrij interactieve middag met veel vragen ook waren er 1 op 1 gesprekken mogelijk met beide over de individuele problemen en vragen. Dit zal zeker een vervolg krijgen. Tussendoor had het trefpunt gezien het tijdstip lunchtijd  voor broodjes gezorgd, om de inwendige mens te versterken.

NAH workshop Lokaal zorgnetwerk Nissewaard

Datum : 30-01-2018

Op uitnodiging van de gemeente Nissewaard heeft het Trefpunt een workshop over NAH georganiseerd specifiek voor medewerkers van het Lokaal zorg netwerk (LZN)binnen de gemeente. Doel was handvatten te reiken om NAH te signaleren en daar als ambtenaar mee om te gaan. Deze workshop is mede tot stand gekomen met de input van Recuper(NAH neuro psychologie)

Vrije inloop

Datum : 13 december 2017

De laatste vrije inloop woensdag van 2017, gezellige dag als  afsluiting van het jaar met erwtensoep en broodjes, klaverjassen, het maken van kerststukjes en boeiende onderlinge gesprekken.

Vrijwilligersinitiatief van het jaar

Spijkenisse – Gisteravond vond in My College de verkiezing en uitreiking van de vrijwilligersprijzen 2017 plaats. Wethouder Van der Schaaf reikte als blijk van waardering de prijzen in drie categorieën uit. Thema voor de prijzen was dit jaar ‘passie en enthousiasme’. lees hier verder…

( bron : Grootnissewaard.nl  – Foto : Foto-Ok.nl )

 

Opening van onze locatie in Wijkcentrum De Hoek in Spijkenisse

Op woensdag 4 oktober 2017 is ons inloop en dagbestedingslocatie door wethouder Hamerslag geopend. Groot Nissewaard heeft hierover een stukje geschreven.

Spijkenisse – Wethouder Hamerslag heeft vanmorgen in wijkcentrum De Hoek de inloop- en dagbestedingslocatie van het NAH Trefpunt Voorne-Putten geopend. Dat deed hij door het aanzetten van de lampjes van het logo. Een van de lampjes gaf het hersenletsel aan en was rood van kleur. Hersenletsel zet je leven op zijn kop. Langzaam werd het lichtje groen ten teken dat je leven doorgaat.  Ook werd er een taart aangesneden. Lees hier verder…

( bron : Grootnissewaard.nl – Foto’s : Foto-Ok.nl )

Beurs in Geuzenstaete Brielle

Datum : 17 Juni 2017

Zaterdag 17 juni2017 heeft het trefpunt een beurs georganiseerd in de Geuzenstaete te Brielle. Het thema van deze beurs was begrip en onbegrip iets waar we als lotgenoten elke dag tegenaan lopen. Op deze dag konden lot genoten met elkaar kennismaken maar waren er ook stands van instanties die nauw betrokken zijn met NAH. Gijs Timmermans, Neuropsycholoog bij Recuper, verzorgde als gastspreker een presentatie volledig toegespitst op met name onbegrip en er als omgeving mee moeten en kunnen omgaan. Een herhaling zit zeker in de planning voor 2018